Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets drakar har intagit Sundsvall

Det är kanske ett av de säkraste sommartecknen i Sundsvall.
Under lördagen var det premiär för årets drakar när det var drakstaden cyklar.
– I dag går allt i draken och cykelns tecken, säger Julia Hamrin, grundare av Drakparaden.

Annons

Sedan de färgglada drakarna började ställas ut runt om i Sundsvall har de dragit många blickar åt sig och utgjort perfekta klätterställningar för barnen. Under lördagen intog årets drakar stora torget i Sundsvall.

Och året bjuder på tre nykomlingar.

– Vi har smila som är tandläkarnas drake, Mitthems Maj hom och SCA som har skogens konung, säger Julia Hamrin.

Drakola var en av två drakmaskotar som fanns på plats under lördagen.

I år skedde invigningen av årets drakar i samband med att Drakparaden och Sundsvall cyklar slagit ihop sina påsar och gick under enat namn i form av Drakstaden cyklar. Trots att vädret inte var så lovande på förhand lyckades solen leta sig igenom molnen lagom till att aktiviteterna på torget drog i gång under lördagsförmiddagen.

För de allra yngsta fanns det flertalet aktiviteter att ägna sig åt. Först dansades det framför stora scenen innan både polisen och räddningstjänsten anlände. Då kunde de som ville både testsitta i en polis- eller brandbil, testa räddningstjänstens kläder och få nyttig information medan de som hade tagit sig till torget på cykel kunde få den modifierad och stylad.

– Nu kommer drakarna stå här i en vecka innan de placeras ut, säger Hamrin.

Tandläkarnas nya drake Smila.

I ett av hörnen på torget samlades massvis av rosa ballonger där en grupp från Åkersvikskolan samlade in pengar till lekterapin i Sundsvall men även drömmar från de som fanns på torget. Klockan tre släpptes sedan ballongerna upp i luften. Ballonger som symboliserade de drömmar som samlats in under dagen.– Det började som UF-företag. Vi brinner för barns rättigheter och vill ge bra förutsättningar för andra. Pengarna ska gå till att hjälpa barnen på lekterapin att uppfylla deras drömmar, säger Hanna Ekdahl.

Elver från Åkersiviks skola samlade in drömmar och pengar till lekterapin i Sundsvall.

Mer läsning