Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets vårmässa blev en utmaning

/

Förberedelserna inför årets vårmässa har sett annorlunda ut än i vanliga fall. Efter att Nordichallen stängdes fick arrangörerna tänka om.
– Det har varit mycket letande och funderande, säger Jeanette Nilsson.

Annons

På Gärdehov är föreberedelserna i full gång inför mässan som hålls den 24-26 april. Men årets vårmässa kommer inte riktigt att se ut som den brukar eftersom den stängda Nordichallen inte går att använda.

– När vi fick veta att hallen skulle stängas kom det som en chock, vi blev tvungna att tänka om. Det bästa alternativet var att vara kvar på samma plats men i andra lokaler, att ställa in var aldrig ett alternativ, säger arrangören Jeanette Nilsson.

Och så blev det. I år kommer vårmässan bland annat att hållas i den högra delen av byggnaden och en stor mässhall byggs upp utanför den ordinarie entrén.

En lösning som inte blev helt klar förrän så sent som i mitten av februari.

– Vi förlorar ingen utställningsyta men det blir mer uppdelat i olika områden än vad det brukar vara. Det drog ut lite på tiden, men vi har lyckats få till en jättebra lösning och kommunen och personalen här på plats har varit väldigt hjälpsamma, säger Jeanette Nilsson.

Inför årets mässa har de valt att satsa extra mycket på bygg och trädgård och mässans stora dragplåster, Martin Timell, kommer dels att föreläsa från scenen men också finnas i en monter där han kommer att svara på besökarnas frågor.

– Det känns som en helrätt satsning att göra just nu och något som vi kommer att fortsätta att utveckla till kommande år. Att vi får hit namn som Martin Timell och Doreen Månsson som många känner till är kul och viktigt, men jag vill framför allt lyfta fram helheten som besökaren får på mässan, säger Jeanette Nilsson.

Nästa år firar Vårmässan i Sundsvall 30 år. Jeanette Nilsson har varit med och arrangerat den i fyra år och nästa år hoppas hon på att kunna bjuda på något extra.

– Om allt går enligt planerna kan vi vara tillbaka till Nordichallen då, det är bra om vi ska slå på stora trumman, säger hon.

Mer läsning

Annons