Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årlig tradition lockade besökare till Sidsjön

/
  • stipendiater. Sundsvalls kommuns miljöstipendium 2012 delades ut till klätterklubben Expedition Altitud från Matfors. Glada mottagare av stipendiet är bland andra från vänster: Jonas Wallenberg, Marcus Persson, Elin Thörnberg, Jan Lundström och Eric Lundström.
  • dragplåster. Cirkus Elvira från Njurunda bidrog med högklassig barnkultur, Clownen Daff-Daff var det givna dragplåstret för den unga publiken.
  • Modig. Hugo Hässler är en modig femåring som provade på att hissas upp i klättersele. Simon Meurling från Natur­skolan Kom Ut håller bokstavligt talat i trådarna.Foto: Sofie Wiklund

Det sjöd av aktiviteter vid Sidsjön under gårdagen. Området vid foten av Sidsjöbacken var ovanligt välbesökt för att vara en söndag i september. Det handlade om Skogens Dag med ett stort utbud av friluftsaktiviteter för allmänheten.

Annons

Skogens Dag arrangeras på många håll runt om i Sverige. Sundsvalls kommuns variant har under några år hunnit bli en populär tradition. Ett folkligt och populärt arrangemang där man valt området närmast Sidsjöns slalombacke som arena.

Tur med vädret

Under gårdagen var det dags igen och den här gången hade arrangörerna tur med vädret. Trots en blygsam annonsering så kom det besökare i strida strömmar. Många barnfamiljer passade på att ta del av de aktiviteter som erbjöds. Många skogs- och friluftsanknutna föreningar fick möjlighet att berätta om sin verksamhet.

Årligt miljöstipendium

Sundsvalls kommun passade på att dela åt sitt årliga miljöstipendium. Stipendiet har delats ut sedan 1991 och årets prissumma är 15 000 kronor. Den här gången gick stipendiet till klätterklubben Expedition Altitud i Matfors.

– Vi hade många förslag till stipendiater att välja mellan. Expedition Altitud fick dock många av våra röster. Det är en klätterklubb som förmedlar ett miljötänkande och hjälper till med praktiska naturvårdande åtgärder, säger Kjell Bergkvist (c) ledamot i miljönämnden.

Några representanter ur klätterklubbens styrelse med ordförande Elin Thörnberg i spetsen tog emot stipendiet. Stipendiesumman kommer troligen att gå till ny klätterutrustning.

Mer läsning

Annons