Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för två rån på Centralstationen i Sundsvall – ska ha slagit äldre man flera gånger i ansiktet

En man åtalas för två rån, varav ett av tillsammans med en annan man. Han åtalas också för ringa misshandel och vapenbrott.

Annons

En man i 25-årsåldern åtalades under tisdagen för två fall av rån i Sundsvall. Det första fallet ska ha skett den elfte februari på Centralstationen. Där ska mannen ha slagit en annan man flera gånger och därefter tagit hans plånbok som innehåll tusen norska kronor.

Den nionde april ska det andra rånet ha skett utanför Centralstationen. Där ska han, tillsammans med en annan man i samma ålder, slagit en äldre man och sedan tagit två mobiltelefoner, 60 kronor i kontanter, busskort och ett bankkort från honom. Han ska dessutom ha sagt att han ska "hugga" den äldre mannen.

Efter detta begav sig mannen till McDonalds i närheten. Där ska han ha slagit en man tre gånger i ansiktet med öppen hand och hotat en annan man genom att säga att han ska hugga honom med en kniv.

Mannen nekar till brotten. Han åtalas också misstänkt för ringa vapenbrott, då han ska ha haft ett elchockvapen på sig. Detta erkänner han.

Den andra mannen som var med vid rånet på Centralstationen nekar till det brottet.

Mer läsning

Annons