Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åttaåring försvunnen från skola i Bergsåker

/

Den åttaårige pojke som försvann från Österro skola vid 13-tiden har hittats välbehållen, uppger polisen.

Annons

Klockan 13 på onsdagen kom ett samtal till polisens ledningscentral om en försvunnen pojke i Bergsåker. Pojken hade då varit borta i en timme.

– Pojken var på skolan tillsammans med sin mamma strax före tolv i dag och han avvek då från skolans område, mer än så kan jag inte säga nu, säger skolans rektor Christer Schmidt.

Ett tiotal polispatruller, hundpatruller samt personal från skolan och föräldrar deltar i sökandet efter pojken. Vid 15-tiden intensifierades sökandet med hjälp av räddningstjänsten. Polisen bedömer läget som kritiskt och insatsen leds av en polisinsatschef.

– Det är väldigt mörkt ute nu och halvkallt och en åttaåring som beger sig ut i terrängen kan bli väldigt rädd. Han kan ju vara på väg hem, men det är 7-8 kilometer att gå, säger Börje Öhman, polisens informationschef.

Brukar pojken gå mellan skolan och hemmet?

– Nej, det har han aldrig gjort, han åker skolskjuts, säger Börje Öhman.

Pojken är 128 centimeter lång och har smal kroppsbyggnad. Han bar turkos jacka, grå mössa med röda inslag, mörkblå byxor och gröna skor.

Polisen är intresserad av iakttagelser kring den aktuella tiden, mellan riksväg 86 och E14 samt kring Bergsåkerområdet.

Uppdatering, 16:53:

Enligt polisen har pojken hittats välbehållen. Pojken dök upp i närheten av en bäck, inte långt från Österro skola.

– Det var ett stort pådrag och läget var rätt kritiskt, så det känns jättebra att det gick bra för alla inblandade, säger Börje Öhman.

Mer läsning

Annons