Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Back oroas över luften

Kommunalrådet Ewa Back(s) är mycket oroad över den dåliga luften i Sundsvalls centrum. — Det här är en faktor som vi måste lyfta upp till regeringsnivå. Resultaten visar att det är väldigt angeläget med en ny dragning av E4:an, säger hon.

Annons
I går skrev ST om att gränsvärdena för partiklar överskridits 38 gånger förra året nere vid Inre hamnen. Det är en försämring jämfört med tidigare år.
Miljöpartisten Roy Ottosson trodde i gårdagens tidning att situationen är ännu värre vid Skolhusallén.
Han dömer ut kommunens miljöpolitik och mitt i skottlinjen hamnar kommunalrådet Ewa Back.
Vi vet sedan länge att det största enskilda problemet med luften i Sundsvalls centrum är bilarna. Den bästa miljöinsatsen man kan göra är att få bort trafiken från grytan inne i centrum till en ny högbro. Det arbetet har lika stor intensitet som tidigare, vad än miljöpartiet säger, säger Ewa Back.
Hon avfärdar Resares förslag om en ny motorväg väster om stan. Dessutom håller hon inte med om att s-ledningen monterat ner arbetet inom miljönämnden.
Vi har inte dragit ner mer där än någon annanstans. Och nu finns det förslag på utökningar, en halv miljon i år och en miljon nästa år, säger Ewa Back.
Hur är det med ditt eget intresse för miljöfrågorna?
Personligen tycker jag att det här viktiga frågor. Det är ju ingen slump att jag går och cyklar i stället för att köpa en bil för att ta mig till jobbet. Jag är aktivt med och bidrar till att det inte är någon biltrafik i centrum.

Mer läsning

Annons