Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen tar plats i Tonhallen – We R Singers håller terminskonsert på söndag

We R Singers är en artistskola där barn mellan sju och femton år utöver artistiska färdigheter även lär sig att våga ta plats i vardagen. Under söndagen har man terminskonsert i Tonhallen i Sundsvall.

Annons

We R Singers (WRS) beskriver sig själva som en artistskola för alla barn som tycker om att sjunga hits tillsammans med andra. Grundare Susanne Bertlin startade verksamheten för fem år sedan i Sundsvall sedan dess har man etablerat sig på två ytterligare städer i Västernorrland – Kramfors och Härnösand.

Läs också: Sång- och artistskola öppnas i Örnsköldsvik: "Det är lättare att växa här"

Planen är att finnas på tio orter i landet inom överskådlig framtid.

Målet med verksamheten är att ge elever möjlighete att växa. Att ge blyga och ovana barn som kanske annars inte skulle söka sig till den här typen av sammanhang men som har en vilja att stå på scen möjligheter att förverkliga detta. Barn från verksamheten har bland annat deltagit i konserter med artister som Doug Seegers och spelat in med kända melodifestivalakter och i höstas stod de på scen under inspelningen av det populära TV-programmet Idols final i Globen.

– Metodiken vi arbetar handlar mycket om att arbeta i mindre grupper där barnen tillsammans arbetar med materialet träffar andra och lär sig bli en lagspelare. Det finns mycket likheter med lagsporter. Alla behöver inte stå längst fram. Man skapar trygghet och sedan får barnen kliva fram i egen takt. Det handlar om att avdramatisera det hela och vänja barnen med att scener finns överallt om det så är en kamera eller en mer traditionell scen. Barnen väljer själva vad de vill göra och lär sig med tiden hur man ska våga, säger Susanne Bertlin.

Under söndagen den 29:e maj håller man återigen terminskonsert i Tonhallen ett återkommande evenemang som i år bland annat lockar med namn som Fredrik Olsson som utsågs till Årets drake 2015 – ett pris som delas ut till lokalprofiler som gjort något särskilt hedervärt under året.

Fredrik Olsson kommer under evenamanget att framföra en sång han under ledning av makarna Bertlin skrivit till sin son som gick bort för en tid sedan. Även i år kommer artist från årets uppsättning av Melodifestivalen att uppträda under evenamanget.

– Fredrik kom till mig med en dröm om att skriva en hyllningssång till sin son. Han hade aldrig sjungit tidigare och visste inte hur man skrev låtar. Vi jobbade mycket med honom dels med sångrösten dels med hur man hittar vägen fram till en låt. Han hittade en kille i Göteborg som tolkat hans historia och skrivit text och melodi utifrån den. Fredrik har träffat barnen och de blev mycket berörda av hans historia. De kommer att vara ett stöd för honom under konserten och uppträder tillsammans med honom.

Konserten hålls mellan klockan tre och halv fem och nytt för i år är att konserten görs som ett samarbete mellan de tre orter där man driver verksamhet. Den som befinner sig på plats kommer att få höra låtar av artister som Laleh, Charlie Puth, Adele, Justin Bieber, Molly Sandén med flera.

Mer läsning

Annons