Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre kommunikation mellan Polare och andra aktörer

I lördags stoppades fältassistenter när de ville gå in på Polarlördag. I går möttes Polarna och kommunledningen för att diskutera händelsen och försöka utröna orsaken.

Annons
Politikerna uttryckte sin kritik till att fältassistenter stoppats när de skulle in på ett område med mycket ungdomar.
Det här har upprinnelse i svårigheter att prata mellan någon, eller några, av fältassistenterna och representanter för Polarna och det började långt tillbaka i tiden, säger kommunalråd Ewa Back (s).
Kommunledningen poängterade att agerandet inte är acceptabelt, men tänker inte gräva vidare i händelsen.
Vårt beslut i lördags var drastiskt och vi vet att det är i skugglandet av vad man får göra. Men vi som ideell organisation måste markera att vi inte accepterar vad som helst, säger Christer Gillgren, som representerar Polarna.
Just nu vill han inte gå närmare in på vad problemen grundar sig i, men det handlar om mer eller mindre personliga motsättningar.
Vi hade en allmän diskussion om det som hänt, och det finns ju orsaker till det. Vi har två A4 nedskrivna, säger Christer Gillgren.
Kritik uttalades men mötet gick ändå främst i positiv anda enligt både Ewa Back och Christer Gillgren.
Det handlade om hur vi kan arbeta framöver. Vi ska ha vissa träffar och inte gå över huvudet på varandra, säger Christer Gillgren.
Till att börja med handlar det om att kommunicera.
Vi konstaterade att de behöver jobba framför allt med samarbetet med socialtjänsten, säger Ewa Back.
Redan i dag ska Polarnas ordförande bjuda in socialtjänstens områdeschef till en första träff.
Dessutom ska kontakt tas med Vuxna på stan - Polarna är inte längre med dem och nattvandrar. Organisationen ska också resonera med polisen om gemensamma intressen.
Man måste hitta ett sätt att få till ett bra samarbete. Det blir bara fel om flera aktörer som egentligen jobbar mot samma målgrupp motarbetar varandra, säger Ewa Back.
Hon tycker att det är viktigt att samarbetet fungerar och konstaterar att frivilliginsatserna är viktiga och Polarlördagarna uppskattade.

Mer läsning

Annons