Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre villkor ska öppna Norrlandsfönstret för sjuksköterskor till ortopeden i Sundsvall

Ortopedavdelningen vid Sundsvalls sjukhus gör en unik satsning för att locka tillbaka sjuksköterskor. Ett nytt schema innebär helgtjänstgöring var tredje helg samt att i snitt en timme om dagen avsätts för återhämtning och utvecklingsarbete.

Annons

Bristen på sjuksköterskor gör att Sundsvalls sjukhus bara kan ha 16 av 33 fastställda vårdplatser öppna.

– Trots stängda vårdplatser så har vi ändå ett stort stafettberoende och det är givetvis mycket bättre att ha egen personal, säger Johan Nilsson, länsverksamhetschef för ortopedi i Landstinget Västernorrland.

Läs också: Kostnader för hyrsjuksköterskor exploderar i vården – ökning med 3 788 procent på fem år

Bristen på vårdpersonal har gjort att operationer ställts in, väntetiderna ökat och patienter skickas utanför länet till stora kostnader.

– Därför har vi tillsammans med personalen, studenter och vår HR-avdelning resonerat om vad vi kan göra, för något måste vi göra för att komma ur det här. Och just arbetsmiljön är nog det viktigaste för att behålla och rekrytera personal, säger Johan Nilsson.

Johan Nilsson, länsverksamhetschef för ortopedi i Landstinget Västernorrland, hoppas att genom att erbjuda en bättre arbetsmiljö ska man öppna upp ett Norrlandsfönster som kan locka tillbaka sjuksköterskor till ortopedkliniken vid Sundsvalls sjukhus.

I ett pilotprojekt ska nu både sjuksköterskor och undersköterskor erbjudas att jobba var tredje helg, i stället för två av fem. Vidare ska 13 procent av arbetstiden, eller en av åtta timmar, avsättas för kompetensutveckling, utvecklingsarbete och återhämtning.

– Om man avsätter en timme av sin åtta-timmarsdag för att förkovra sig själv, vara med i utvecklingsarbetet eller ibland för ren återhämtning så tror jag att det är en investering på lång sikt och även på kort sikt, säger Johan Nilsson.

Läs också: Kostnaderna för hyrsjuksköterskor fortsätter att explodera – tredubbel ökning hittills i år

Han menar att det inte handlar om sju timmars arbetsdag.

– Men om man tänker sig ett worst-case-scenario där alla bara ägnar sig åt återhämtning, så kanske till och med det kan vara positivt om man får ner sjukskrivningstalen, säger Johan Nilsson.

Erbjudandet gäller enbart Sundsvalls sjukhus, men inte Sollefteå eller Örnsköldsvik där personalbehoven inte finns på samma sätt. Satsningen ska drivas resten av 2016 och under hela 2017.

Läs också: Ortopedichefen i Västernorrland: "Beklagligt att behöva skicka patienter utanför länet"

– Och om det går bra så kan det här bli permanent och jag tror även att projektet kan sprida sig inom landstinget, säger Johan Nilsson.

Finns det inte en risk att ni dammsuger andra avdelningar inom landstinget på sjuksköterskor?

– Risken finns, men det är inte det som vi är ute efter. Vi vill i stället plocka hem de sjuksköterskor som har gått till andra avdelningar utanför landstinget. Vi vill inte konkurrera internt, men å andra sidan kan vi inte stoppa någon som vill komma hit, säger Johan Nilsson.

Satsningen innebär också en utökad introduktion och att man som ny sjuksköterska får en mentor på avdelningen.

Mer läsning