Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bebisen kröp ensam bland smuts och flugor

/

Vid en husrannsakan i Bergsåker i onsdags påträffades en chihuahua som var så vanvårdad att den fick avlivas. I bostaden fann polisen även en ettårig bebis som kröp omkring i en nedbajsad blöja.
Nu har socialtjänsten polisanmält kvinnan för barnmisshandel.

Annons

Den fasansfulla historien uppdagades när polisen grep en kvartett misstänkta för ett inbrott hos Skandiamäklarna i Sundsvall. Efter att polisen förhört en kvinna i ärendet beslutade åklagaren om husrannsakan mot en fastighet i Bergsåker.

Där påträffades en ensam, apatisk, ettårig bebis som kryp omkring i en smutsig blöja. Hur länge barnet lämnats ensam i den varma lägenheten, som hade en temperatur på omkring 30 grader, är fortfarande okänt.

– Det var fullt av bajs och kiss i blöjan och på kroppen, och massor av flugor överallt, har förundersökningsledare Henrik Blusi sagt tidigare.

Barnet, som enligt polisen skrek och var apatiskt, omhändertogs av de sociala myndigheterna i Sundsvall. Nu har socialtjänsten i sin tur gjort en anmälan mot mamman, som är i 25-årsåldern, gällande misshandel.

Många poliser i Sundsvall var efter händelsen djupt upprörda över att mamman inte berättade att det fanns ett ensamt barn i hennes lägenhet. Nu ska en åklagare tilldelas ärendet, som även berört många av Dagbladets läsare.

Mer läsning

Annons