Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergh kommer att fortsätta att dominera

/

Vi fortsätter vår presentation av de tio största profilerna i Medelpad.
Nu har vi kommer till nummer sju på listan - travtränaren Robert Bergh.

Annons

Så var Robert Berghs 2014:

När Åke Svanstedt valde att lämna Sverige och flytta till USA förra hösten utsåg han sin efterträdare. "Jag tror att Bergh tar över", sa Svanstedt.

Mer rätt kunde han inte få.

Robert Bergh har dominerat svensk travsport under året och tagit hand om den tunga travtronen efter Svanstedt. Precis som han en gång gjorde på Bergsåker.

Han har kört in drygt 29 miljoner kronor vilket är överlägset bäst i Sverige, men också ett präktigt personligt rekord. Han har vunnit hela 39 V75-lopp och bland de större segrarna märks bland annat förstaplatsen i Hugo Åbergs memorial och danska mastersfinalen med Ed You.

Som om inte detta var nog passerade han en annan drömgräns den nionde november. Då blev Robert Bergh den 17:e kusken att passera 3000 segrar.

Under året kom också chockbeskedet att han lämnar Bergsåker och flyttar till Åby i april nästa år.

Så blir Robert Berghs 2015

I april kommer flyttlasset att gå till Göteborgstrakten och den nya gården Dunevads travcamp i Marks kommun. Där kommer Robert Bergh att ha en anläggning med dubbelt så många stallplatser och vara närmare de internationella travbanorna i bland annat Frankrike.

Flytten gör honom än mer attraktiv för de tunga hästägarna i södra delen av Sverige vilket kommer att höja klassen i stallet ytterligare. Dominansen från Bergh kommer knappast att bli mindre och det mesta pekar på att han fortsätter att gå i Åke Svanstedts fotspår även den här gången.

Ett redan starkt stall kommer att bli ännu starkare där en häst som Ed You med rätt utveckling blir att räkna med i Elitloppet.

Tipset är att Bergh kommer att fortsätta dominera och leda utvecklingen i toppen där han för tillfället är ganska ohotad. Så lita på att han är laddad att slå nya rekord.

Mer läsning

Annons