Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beställaren överklagar sträng haschdom

Hans kurir åkte fast med stort parti hasch när han klev av tåget i Sundsvall. Nu överklagar den 24-årige beställaren sin 4-åriga fängelsedom, och menar att han bara beställt två av de sex kilon som kuriren hade med sig från Malmö.

Annons
Det är det största beslag som någonsin gjorts av hasch i Sundsvall, och 24-åringen dömdes i tingsrätten som beställare av alla sex kilon.
Nu hävdar 24-åringen att partiets storlek var en total överaskning för honom. Själv hade han bara beställt 1995 gram, vilket händelsevis faller fem gram under gränsen för grovt narkotikabrott. De andra fyra kilona skulle kuriren och ytterligare en finansiär göra affärer med själva.
Tingsrätten trodde honom inte på dessa punkter. Därför säger 24-åringen att kuriren kände säljaren i Malmö sedan flera tidigare inköpsresor. Han har också en betydligt vidlyftigare ekonomi än vad tingsrätten ansett. Han protesterar även mot tingsrättens sätt att värdera hans egen trovärdighet jämfört med kurirens.
Han yrkar på att hovrätten ska rubricera brottet \"försök till narkotikabrott av normalgraden\", vilket har dramatiskt lägre straffvärde.
Kuriren har inte överklagat sin dom på 3,5 års fängelse för grovt narkotikabrott. Men den 24-årige Malmöbo som fick fyra år för att ha sålt partiet vill att hovrätten ska frikänna honom helt. Han vill också ha tillbaka sina 107 000 kronor som förverkats såsom knarkpengar.

Mer läsning

Annons