Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biblioteket förvandlas till en magisk plats under Harry Potter-dagen

Under Internationella Harry Potter-dagen den 2 maj blir Sundsvalls stadsbibliotek en mer magisk plats än vanligt. Magikern Arkadia kommer att lära besökarna ett och annat trick – även de som är mugglare.

Annons

– Harry Potter-dagen är alltid en dag när det händer oväntade saker. Med magikern Arkadia på plats kan jag lova att den som kommer hit får nog se ett och annat som kan vara svårt att förklara, säger Tomas Rex, musikhandledare på Sundsvalls stadsbibliotek i ett pressmeddelande.

Tomas Rex, musikhandledare på Sundsvalls stadsbibliotek.

Barn- och ungdomsbiblioteket förvandlas inför den 2 maj.

Mugglare och besökare med mer magiska förmågor kommer bland annat att kunna ägna dagen åt målarböcker, frågeslinga, brädspel, tv-spel och trollstavstillverkning.

- Det kommer också att finnas karaktärer från Harry Potter värld på plats och den som vill får gärna komma utklädd, säger Tomas Rex.

Under dagen hålls också en e-sportstävling i samarbete med NTI-gymnasiet i Sundsvall. Vid sidan av tävlingen kan alla som vill få prova på att spela.

I år är det dessutom jubileum, det är på dagen 20 år sedan Harry Potter besegrade Lord Voldemort. Bibliotekarie Sandra Levin ser det som självklart att biblioteket ska fira Internationella Harry Potter-dagen.

- Intresset kring Harry Potter är fortfarande så stort, genom den här dagen får vi chansen att visa upp biblioteket för besökare som inte besökare oss så ofta. Harry Potter fungerar som en inkörsport till läsande, säger hon.

Fakta

Harry Potter-dagen firas runt om i världen den 2 maj. Det var den dagen den sista striden på Hogwarts ägde rum, striden då Harry Potter lyckades besegra Lord Voldemort.

Mugglare  är benämningen på människor som saknar magiska förmågor och inte känner till den magiska världen eller magins hemligheter. De har inte en droppe magiskt blod i sig.

Kulturmagasinet i Sundsvall.

Mer läsning

Annons