Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilträffen i Birsta lyckad historia: "Vi har vuxit ur ytan så att säga"

För andra året i rad fylldes parkeringen i Birsta city upp av bilentusiaster när Fitted North Meet arrangerades. Och besöksmässigt blev det en succé. "Vi visste att det skulle bli mycket folk", säger arrangören Robert Hallstensson.

Annons

I fjol var första gången Robert Hallstensson och David Carlberg anordnade bilträff på parkeringen i Birsta. På lördagskvällen var det dags igen – och efter att grindarna öppnats fylldes parkering snabbt upp.

Robert Hallstensson var beredd på en stressig kväll.

Senast hade de runt 30 föranmälda bilar, i år var den siffran 105. Utöver det hade över 750 personer tackat ja på Facebook. Så de var förvarnade på vad som väntade.

Läs mer: Bilträff i Birsta lockade många

– Vi visste att det skulle bli mycket folk, och det har det blivit. Just nu kan vi inte ta in så mycket mer för vi har vuxit ur ytan så att säga, säger Robert Hallstensson, som utöver parkeringen framför Media Markt i framtiden även hoppas kunna få tillgång till ytan framför Bauhaus.

19-årige Jonas Nordlund från Sollefteå kom till träffen med sin BMW 325ci club.

Jonas Nordlund gör sin BMW glansig och fin.

– Jag är här för att ställa upp min bil och hänga med kompisar. Jag har ett stort bilintresse och har haft det sedan jag var 14-15 år och det började bli intressant med körning, säger han.

Läs mer: TV: Sänkta bilar och höjd volym på Stance Meet i Birsta

Han var på plats även i fjol och uppskattar initiativet.

– Det är jätteroligt att vara här, säger han.

Tobias Pettersson hade tagit sig de drygt 20 milen från Östersund till Birsta för att visa upp sitt ekipage och umgås med sina vänner från gruppen Exclusives. Tillsammans ockuperade de, med sina i runda slängar 15 bilar, en av de många parkeringslängorna.

Tillsammans med sin grupp Exclusives besökte Tobias Pettersson träffen i Birsta.

– Det är första gången jag är här. Jag har inte hunnit kolla mig runt så noga ännu, men det känns som att det är mycket folk, säger han.

För Robert Hallstensson var kvällen stressig. Ändå säger han att det varit värt det. Trots att de för kvällen bara är 12 personer som ska hålla koll på det som sker har han ett leende på läpparna.

Och det råder ingen tvekan om att det blir en träff även nästa år.

– Det blir det garanterat, säger han.

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Björn Larsson hade åkt ända från Stockholm.

En glad besökare.

Här kan man sitta.

Mer läsning