Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjöd på fin festmåltid på Norra berget

/
  • Peter Söderkvist och Lars-Olov Thörnström njöt av grillbuffén på Norra berget.

Simon Edlund, delägare i Arenarestaurangen, har sedan februari delat ut matlådor till mindre bemedlade Sundsvallsbor. Nu ville han göra något extra och bjöd därför matgästerna på en hemlig utflykt.

Annons

Det var när Simon Edlund var i Brasilien som viljan att hjälpa blev extra stark. Landet var drabbat av översvämningar och hundratusentals stod utan hem.

– Jag ville hjälpa till där men blev avrådd eftersom det fanns en hel del risker. Då insåg jag att det måste ju finnas något jag kan göra här hemma.

Han fick kontakt med Danisa Atterhagen som engagerat sig för hemlösa och missbrukare, bland annat genom att dela ut mat. Sedan i februari i år delar de ut varma matlådor. Matlådorna är sådant som blivit över från Arenarestaurangen och som annars skulle slängas.

– Vi gör det här minst en men oftast två gånger i veckan. Många av dem får mat av Slink In på dagarna men på kvällarna är det svårare för dem, berättar Simon.

Danisa Atterhagen anordnar också grillning varje lördag vid Busbacken och den här lördagen blev lite speciell. Gästerna hämtades upp vid Slink In i veteranbilar och kördes till Norra berget. Där hade bland annat Simon Edlund förberett en stor grillbuffé. Peter Söderkvist var en av de nöjda gästerna.

– Det här är verkligen superbra. Jag trodde inte att det skulle vara något såhär stort, säger han.

Han är också en av dem som uppskattar Simon Edlunds matlådor.

– Jag brukar inte missa när de delas ut.

Danisa berättar att mellan 20 och 30 personer brukar vara med och grilla i Busbacken. Som mest har man varit 35 stycken.

– Tanken med det vi gör är att de ska få känna gemenskap, de får göra något annat en stund och det skapar också en längtan, förklarar Danisa.

Simon Edlund skulle gärna se att fler engagerade sig för de mest utsatta i vårt samhälle.

– Och jag tycker att det skulle vara kul om andra restauranger också hängde på och gjorde något, säger han.

Mer läsning