Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev arg när tonåring sträckte på huvudet mot mötande bil: "Gör du om det ska jag köra på dig"

När en tonårspojke var ute och gick längs en bilväg i Stöde efter 23-tiden på måndagskvällen mötte han en bil som han, enligt egen förklaring i anmälan, "sträckte på huvudet" åt. Det skulle han få ångra då han sedan hotades av chauffören.

Annons

Anmälan som inkommit till polisen är vagt beskriven. Det är den unge mannen som har anmält att han blivit hotad av en annan och i jämförelse med honom äldre man efter en promenad på måndagskvällen.

Tonåringen beskriver det som att han sträckte ut huvudet mot bilen som kom körande mot hans håll när han gick längs vägen.

Föraren av bilen stannade till och sträckte även han på sitt huvud genom bilfönstret och frågade om den unge mannen ville något. När han svarade nej ska föraren ha sagt: "Gör du om det ska jag köra på dig".

– Det är oklart vad 'sträckte på huvudet' betyder i sammanhanget, om han hälsat eller om det skett något mer. Men anmälan har just nu rubriceringen ofredande. Den kan säkert komma att ändras till olaga hot, säger Patric Sundlöf, förundersökningsledare vid polisen i Medelpad.

Mer läsning

Annons