Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende vill ha sänkt fart mellan Lunde och Lögdö

Boende längs den smala och kurviga vägen mellan Lunde i Bergeforsen och Lögdö bruk, vill att den tillåtna maxhastigheten sänks till 50 kilometer i timmen.

Annons
Camilla Nordin har skrivit till länsstyrelsen för de boendes räkning.
Det är inte bara personbilar som kör med hög hastighet. Även tung trafik med bussar och timmerbilar kör fort ibland. Det känns olustigt att släppa ut barnen på vägen, om det så bara är för att de ska gå till grannhuset för att leka.
Det är också många som cyklar, promenerar eller rider längs vägen, säger Camilla Nordin till ST.
En del bilister kör som galningar. Dom borde inse att vägen utnyttjas som ett motionsstråk från väldigt många. Antalet bilar på vägen är inte så stort, men det får till följd att många som vill leka rally också gör det i tron att man är ensam på vägen.
Camilla hänvisar till att hastigheten är nedsatt till 50 på sträckan från bron över Ljustorpsån i Lögdö till en bit efter vägen mot Aspen.
Då borde det också vara 50 på hela sträckan mellan korsningen vid Lunde skola och norrut till bruket där det nu är 70, säger Camilla.
För ett par år sedan stred byborna för att få behålla sina gatlyktor, just med tanke på trafiksäkerheten. Det lyckades man med till slut. Nu upplever man att antalet barnfamiljer blir fler och därmed också olyckstillbuden.
Det finns ingen anledning att använda vägen som genomfartsled, eftersom det går lika fort för Ljustorpsbor och andra att köra via Stavreviken, påpekar Camilla.
Vägverket och Polismyndigheten får nu tillfälle att säga vad de tycker om bybornas förslag.

Mer läsning

Annons