Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bred spaning kring dubbelmordet

Polisen undersöker Nackstacontainer Närmare 20 poliser är under helgen engagerade i spaningarna kring dubbelmordet i Härnösand. Det kommer hela tiden in tips och i går tog förundersökningsledare Kjell Åhsberg beslut om att beslagta en container i Nacksta.

Annons
Containerbeslaget i närheten av Konsum Extra är resultatet av ett av många tips som måste kontrolleras.
Vi lämnar ingenting okollat, även om vi inte har några tecken på att det har med morden att göra. Samtidigt skulle det kunna vara förödande att utesluta ett samband, säger polisens talesman Leif Hemmingsson under lördagen.
Informationen polisen fått handlar om att några personer i en bil ska ha slängt något som skulle kunna vara stöldgods i den blå containern.
Än vet vi dock inte om det saknas något hos Härnösandsparet, säger Leif Hemmingsson.
Containerns innehåll ska undersökas i dag.
Generellt är polisen mycket förtegen om utredningen och vill inte gå in på några detaljer.
Det skulle kunna blockera vissa uppgiftslämnare. Vi är istället intresserade av att alla som gjort iakttagelser berättar om detta utan att förledas av uppgifter som andra lämnat, säger Leif Hemmingsson.
Det gäller exempelvis uppgifterna om bilar som varit synliga i närheten av mordplatsen eller på andra platser i Härnösand.
Vi har fått uppgifter om flera bilar, men vi går inte in på modeller eller färger och liknande.
Polisen tar emot tips på en särskild telefon, på nummer 0611-880 16. På den kan man ringa dygnet runt. Ett tiotal förhörsvana poliser jobbar med uppföljning och komplettering av de uppgifter som allmänheten lämnar.
Kriminaltekniker från Sundsvall fortsätter att undersöka huset och omgivningarna för att försöka fastställa var morden skett, vilka vapen eller tillhyggen som använts och om något blev stulet i samband med att Gerd Wiklund och Tor Öberg bragtes om livet.
Tidpunkten när det skedde har inte kunnat fastställas. Kropparna påträffades på torsdagen, men har troligen skett tidigare, under tisdagen eller onsdagen, eftersom onsdagens post fanns kvar i brevlådan vid upptäckten av dådet.

Mer läsning

Annons