Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bredband på gång i Juniskär

Det väckte ilska när Servanet avbröt nedgrävningen av bredbandskabel innan man kom fram till vändplatsen i Juniskär. Men nu är det i alla fall på gång. I går hölls möte och intresset var stort.

Annons
Ett 20-tal hade anmält sitt intresse för bredband, men när det blev möte på Café Juniskär i går kväll så kom ett 30-tal snabbuppkopplingsentusiaster, plus vägföreningen och fastighetsägarföreningen. De ville alla se en fortsatt utbyggnad av bredband fram till vändplanen.
För att Servanet ska påbörja arbetet krävs att det är åtminstone tio kunder inom ett begränsat område. Hittills har bolaget inte fått in några beställningar men förutsättningarna bedöms ändå som goda utifrån uppslutningen.
När det kan bli klart beror på hur snabbt vi får in skarpa anmälningar. Men får vi in tillräckligt många inom en kort tid kan vi komma i gång i vår och då blir det klart i höst, säger Bengt Forslund, marknads- och informationsasvarig på Servanet.
Servanet har dock uppdrag i såväl Sundsvall, som i Timrå och Ånge fram till årsskiftet. Och för områden som vill få bredband innan årets slut gäller det att vara snabbt framme, för så snart tjälen går ur backen startar grävningarna.

Mer läsning

Annons