Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på underhåll upprör de boende på Ludvigbergsvägen: "Här händer det ingenting"

En sliten lekpark, orensad sand och balkonger som inte underhålls upprör de boende på Ludvigsbergsvägen. Trots upprepade klagomål anser de boende att inget har hänt hänt. "Jag trivs ju där jag bor, men jag skäms över hur det ser ut", säger Anna Maria Uhlin.

Annons

På gungställningen utanför boende växer det svamp. Det har även lossnat träbitar från ställningen.

Boende på Ludvigsbergsvägen 27 är upprörda över hur området ser ut. De tycker att lekplatsen som finns uppsatt utanför lägenhetshuset är sliten och att sanden är orensad. I tio år har Anna Maria Uhlin bott på Ludvigsbergsvägen. Nu har hon barnbarn som vill leka utanför huset när de är på besök.

– Jag har barnbarn som vill gunga här, men det får de absolut inte. Jag är så rädd att gungställningen ska braka. När jag ser andra barn som gungar håller jag andan, säger Anna Maria Uhlin.

Läs också: Riskfylld lek i Matfors lekparker upprör byborna.

Trots att hennes egna barnbarn inte får använda gungorna är det andra barn som gör det.

– Jag såg en kvinna som var ute med sina barnbarn som gungade. Jag sa att jag inte skulle låta dem vara där på grund av hur det ser ut. Då sa hon genast till barnen att gå ned från gungorna.

Sanden på lekplatsen är inte rensad. Där finns både cigarettfimpar och ogräs.

När en ny gungställning efterfrågades fick Anna Maria Uhlin svaret att denna beställdes i fjol.

– Kvartersvärden sa att han beställt nytt – men var tog den vägen? Något måste ju hända här uppe, för just nu händer ingenting.

En ny grillplats har installerats på gården, vilket uppskattas av de boende. Men i övrigt tycker Anna Maria att det känns som att Mitthem skiter i området.

I huset finns ett skyddsrum. För en tid sedan sattes lappar om städning upp och de boende ombads då att ta bort de privata saker som var inställda i skyddsrummet, annars skulle de slängas.

– Det som inte togs bort då har fortfarande inte slängts, utan det står ju kvar. Det är saker som tillhör folk som flyttat härifrån. Här inne finns det inte ens en fungerade lampa. Jag ser aldrig någon vaktmästare, mer än när det ska skottas och klippas gräs.

I huset finns ett skyddsrum.

Patrik Paulsson blev kvartersvärd för Ludvigsbergsvägen i början av 2015. Sedan dess har han varit pappaledig en tid och det har därför varit vikarier på plats i hans ställe.

– Jag har inte sagt till om någon sådan resning. Däremot gjordes en städning av gångar och vi tog bort sånt som kunde vara i vägen vid eventuell utrymning.

Som kvartersvärd är hans roll att utföra besiktningar av lägenheter, reparationer och andra typer av underhåll. Han anlitar även entreprenörer vid behov.

– Det är en kombination av ansvar, men vi har även tillsynsskydd. Vi anlitar entreprenörer när det kommer till skötsel, därefter får vi besiktningsprotokoll och ser om det behöver göras något åtgärd. Det görs åtminstone en stor besiktning varje år.

De boende i huset uppmanades att ta bort de saker som fanns i skyddsrummet, annars skulle de slängas. Än har ingenting hänt och alla saker står fortfarande kvar.

På de balkonger som finns på varje våning växer ogräs och det har även bildats mögel på plåtarna.

– Här uppe har jag inte varit på ett tag. Så här illa visste jag inte att det var, säger Anna Maria Uhlin och tittar på det ogräs som börjat växa på balkongen.

Patrik Paulsson är kvartersvärd på Ludvigsbergsvägen. Som kvartersvärd utför han besiktningar av lägenheter, reparationer och utför andra typer av underhåll, samt anlitar entreprenörer vid behov.

– Det är en kombination av ansvar. Vi anlitar entreprenörer när det kommer till skötsel, men vi har även tillsynsskydd. Vi får besiktningsprotokoll och ser om det behöver göras något åtgärd. Det görs åtminstone en stor besiktning varje år.

Läs också: Parken där leken läker.

Patrik Paulsson blev kvartersvärd för Ludvigsbergsvägen i början av 2015. Sedan dess har han varit pappaledig en tid och det har därför varit vikarier på plats i hans ställe.

Jag har inte sagt till om någon sådan resning. Däremot gjorde en städning av gångar och tog bort sånt som kunde vara i vägen vid eventuell utrymning.

På varje våning finns balkonger. Där har det  bildats mögel på plåten.

I anslutning till Anna Marias lägenhet finns även en privat uteplats. Där finns en stenmur uppställd.

– Jag såg en stor råtta här för ett tag sedan och efter det bad jag kvartersvärden om att muren skulle rivas. Anticimex var här och han som tittade på muren tyckte även han att den skulle rivas och att det var något kvartersvärden skulle titta på. Detta var en och en halv månad sedan och än har ingenting hänt.

För en tid sedan såg Anna Maria en råtta på uteplatsen. Efter att ha kontaktat kvartersvärden fick hon svaret att muren skulle rivas, vilket fortfarande inte skett.

Anna Maria Uhlin trivs där hon bor, men inte med hur det ser ut.

– Det här har varit ett himla fint bostadsområde, men som det ser ut nu kan man ju tro att man kommit till något slumområde. Jag är så jävla less på att det inte händer någonting. Vi betalar ju hyra för att bo här och då vill vi ha ordning och reda.

Läs också: De byggde lekpark av Ivars fallna träd.

Mer läsning

Annons