Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist upptäckt på restaurang i Sundsvall – varm mat lämnades framme i timmar

När miljöinspektören gjorde en oanmäld inspektion på en restaurang i Sundsvall upptäcktes smutsiga golvbrunnar och varm mat som hade stått framme i flera timmar.

Annons

Det oanmälda besöket på restaurangen gjordes i förra veckan. Miljöinspektören kunde då konstatera flera brister på restaurangen: rutinen för rengöring var bristfällig, personalen återanvände olämpliga plastförpackningar och rutinen för nedkylning bedömdes vara olämplig.

En brist innebär att man inte uppfyller kraven i livsmedelslagstiftningen.

Golvbrunnarna i köket var mycket dåligt rengjorda. Personalen berättade att de rengörs en gång per månad, vilket enligt miljöinspektörerna är alldeles för sällan.

Olika typer av plastförpackningar, främst sylthinkar återanvändes i större omfattning i verksamheten, trots att den typen av förpackningar inte är avsedda för att användas flera gånger.

Dessutom bedömdes rutinen för nedkylningen vara olämplig.

Vid inspektionen noterades det att flertalet hinkar med färdiglagad mat stod framme i rumstemperatur. De hade tillagats för några timmar sedan och var vid inspektionen fortfarande varma. Det är inte en lämplig metod för nedkylning då det finns en risk att mikroorganismer kan växa till i livsmedlen, vilket gör att de som äter av maten kan bli sjuka.

Miljökontoret kommer att göra ett återbesök på restaurangen under de kommande veckorna.

Mer läsning

Annons