Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröllopsmässa med internationell touch

/
 • Modevisningen var som vanligt det givna dragplåstret på Fest- och bröllopsmässan. Modellen Sara Näslund visade en bröllopsklänning på catwalken.
 • Janet Robertson från Scarlett Weddings ville inspirera med sina bröllopsdekorer.
 • Evelina Bergqvist bjöd på skönsång under modevisningen.
 • Rasmus Bredberg fick frisyren fixad bakom kulisserna.
 • Camilla Lööf från Beauty visade bröllopsklänning för Caroline Nordenström, som ska gifta sig i juli.
 • Anna Nelding gick på catwalken med lille Filip i famnen.
 • Modellen Åsa Olofsson på catwalken.
 • Per Bengtson visade vigselringar. Just nu ska det vara klassisk design på ringarna, och Per tar emot många specialbeställningar.
 • Jessica Schölander från Saxokam visade exempel på en håruppsättning.
 • Bröllopsdekor från Scarlett Weddings.
 • Bröllopsdekor från Scarlett Weddings.
 • Emma Högman, Carina Stadin, Tilde Nelding Sjöström, Rasmus Bredberg, Jane Bredberg, Sara Näslund, Erika Uden Johansson och Åsa Olofsson.

Mässorna med bröllopstema haglar tätt. Men att Fest- och bröllopsmässan i Stadshuset kom tillbaka för andra gången samma år var en engångsföreteelse. På plats fanns en efterlängtad hedersgäst, som tillförde en rejäl skopa glamour.

Annons

Bröllopsmässa, igen? Ja, för tredje gången i år var det dags att visa upp klänningar, håruppsättningar och vigselringar.

Fest- och bröllopsmässan arrangerades som vanligt i början av året, men återvände till Stadshuset redan på lördagen. Däremellan har även Timrå haft sin egen mässa, i maj på torget i Timrå.

Men av allt att döma lär det inte blir fler än två i fortsättningen.

– Vi gjorde en utvärdering med företagen efter mässan i februari i år och kom fram till att det är bättre att ha den på hösten. Då når vi kunder tidigare och kan ge bättre service. Ett bröllop handlar i de flesta fall om långtidsplanering, och högsäsongen börjar i slutet av april, säger mässarrangör Jane Bredberg.

Hon var nöjd med årets mix, som den här gången var ännu mer mångfacetterad. Och det tack vare wedding-plannern Janet Robertson, som arrangörerna har försökt bjuda in i två år.

Efter att ha varit verksam i London i tio år flyttade Janet Robertson sitt företag Scarlett Weddings hem till Sverige och Stockholm. Kundbasen är till 80 procent internationell.

I Stadshuset hade hon ställt upp fyra bord med bröllopsdekorer som saknade motstycke. Här var det mycket av allt som gällde, med bland annat pärlor, enorma blomarrangemang och guld- eller silvermålade stolar.

– Vi är designers, och gör så mycket mer än att bara planera bröllopet. Folk är så upptagna i dag, och det tar väldigt mycket tid att fixa allt. Då är det bättre att man anlitar någon som kan vägleda. Men i dag hoppas vi mest kunna inspirera Sundsvallsborna och ge dem lite idéer.

Vad är det som gäller nu?

– Stora arrangemang med mycket ljus och dekorer som sträcker sig utöver bara borden. Vi har överlag blivit lite modigare och många vill satsa mer.

Mässan bjöd som vanligt även på en modevisning med uppträdande där de senaste trenderna inom fest- och bröllopsklädsel, hår, makeup och blombuketter visades upp på catwalken.

Mer läsning