Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buick från Sundsvall vann Sveriges snyggaste bil 2016

Bilbyggaren Ulf Kusendal och frun Mari Kusendal från Kvissleby i Sundsvall och deras Buick Super Riviera från 1952 tog under lördagen hem priset för Sveriges snyggaste bil.

Annons

Tävlingen arrangeras av tidningen Bilsport och det är deras läsare som röstar fram sin favorit. Vinnaren korades under lördagen på Nostalgia festival i Ronneby brunnspark och det blev alltså Ulf och Mari Kusedal från Kvissleby som vann.

Paret har tillsammans arbetat hårt för att bygga sitt mästerverk, Confetti. Utöver sitt heltidsarbete på företaget Sundsvall Custom & Styling, har Ulf försökt lägga 40 timmar per vecka på bilen under vintermånaderna, berättade han i en intervju med ST i maj.

– Jag och Mari har faktiskt handtillverkat över 400 delar till den här bilen och det har tagit lång tid. Vi har haft som målsättning att inte leja utan att göra allt själv. Det har fått ta den tid det har tagit, vi ville skapa något eget, sa Ulf Kusendal då.

Se hela intervjun här: Minutiöst jobb bakom paret Kusendals prisbelönta Buick

I intervjun berättar paret att bilen är byggd i Art Decó-stil med moderna funktioner och gammal design med påhittiga lösningar. Det är Mari som haft ögat för detaljer, listerna till exempel och att paret har graverat in namnet Confetti på tröskeln.

– Man måste vara en smula galen för att kunna ro det här projektet i land, sa Ulf Kusendal om bilen.

Målet med byggandet var att visa upp bilen på Elmia Custom Motor Show, vilket gjordes tidigare i år. Bilen tog då hem hela sex priser:

1. Domarnas val

2. Första pris i Custom

3. Andra pris i bästa lack

4. Första pris i bästa inredning

5. Första pris i bästa motorrum

6. Boyd Coddington Memorial Award – pris för helheten

Och nu var det alltså dags för jungfruresan på 92 mil ner till Ronneby där bilen kammade hem priset som Sveriges snyggaste bil.

Mer läsning