Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Burefestivalen välbesökt i år igen: "En unik atmosfär"

Burefestivalen har gått av stapeln för nionde året i rad. "Det är en unik atmosfär. Här får man höra musik och låtar som man inte vanligtvis skulle få höra," säger Kristoffer Samuelsson.

Annons

Bildextra: Ser du någon du känner – massvis med bilder från Burefestivalen

Festivalen som äger rum mitt i skogen uppe vid Norra berget hade i år sju liveakter och där emellan nio DJ:s som underhöll publiken. Festivalen började vid lunchtid och den första spelningen vid klockan tre, då Melpa-Jockes Jam Club intog scenen. Huvudakten och sista spelningen var artisten Robin Nyström, mer känd som Mwuana.

Melpa-Jockes Jam Club spelar en av sina låtar

Sundsvalls egna Kristoffer Samuelsson, även känd under sitt artistnamn Kåce eller Rapper kC, gjorde sin tredje spelning på festivalen och har endast missat ett av alla nio åren. Han är där med hela sin familj som sitter utspridda på filtar över gräsmattan.

– Jag har alltid varit involverad på något sätt, har jag inte uppträtt själv så har jag varit artistansvarig eller roddat meddet ena eller andra, berättar han.

Festivalen som innehåller både hiphop, blues, pop och annan alternativ musik erbjuder också andra saker att göra, målarplanket, ett populärt och återkommande inslag uppe på berget.

– Det är en unik atmosfär. Här får man höra musik och låtar som man inte vanligtvis skulle få höra genom det vanliga utbudet som Sundsvall erbjuder, fortsätter Kristoffer och springer sedan i väg för att hjälpa till uppe på scenen.

Två av festivalens unga besökare leker med varandra uppe på den stora betongplatformen

Att man kan se hela familjer tillhör kanske inte vanligheten på festivaler, men på Bure så är det lika vanligt att se som om det vore en picknick i parken. Här samlas dessutom människor i alla olika åldrar. Anna Håkansson är där med sin väninna Eva Lindberg, som besöker Bure för första gången.

– Detta blir mitt tredje år men för Eva är det första gången. Det är en skön attityd här, avslappnat och skönt. Här kan man sitta och njuta och lyssna på bra musik. säger Anna Håkansson..

Anna Håkansson och Eva Lindberg sitter och njuter av musiken

Mer läsning

Annons