Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygdegård klar efter fem år: "Vi hoppas den ska bli aktiv"

Renoveringen har pågått i fem år, men på lördagen återinvigde Bygdegårdsföreningen Böljan sina lokaler. "Nu finns inga gränser för hur man kan nyttja dem", säger Birger Svensson.

Annons

Bygdegårdsföreningen Böljan övertog lokalerna på Björkön 2011. Sedan dess har de med stöd av Boverket och Sundsvalls kommun rustat upp den fastighet som nu står färdig.

Solen sken under invigningen på Björkön.

Lördagsförmiddagen inleddes med ett årsmöte där Birger Svensson avgick efter fyra år på ordförandeposten. Han ersattes av Lena Österlund. Därefter var det dags för invigning, bland annat genom ett tal av arkitekten Anders Nyqvist.

Totalt dök ett 80-tal personer upp.

– Nu finns förutsättningar för att bedriva verksamhet här igen, precis som på 50-talet. Vi hoppas att den ska bli aktiv, det finns ju mycket folk härute – speciellt på sommaren, säger Birger Svensson.

Vad kommer man att kunna använda fastigheten till?

– Vi har sagt att det inte finns några gränser för hur man kan nyttja lokalen. Vi kan tänka oss att samarbeta med kommunen, men vi anordnar också traditionella fester så som vid jul. Och så brukar vi alltid ha allsång på sommaren, säger han.

Tal av arkitekt Anders Nyqvist.

Renoveringen har bland annat lett till ett nytt cateringkök, tvåa nya toaletter, en ny entré och en altan. Men för Birger Svensson är det nu alltså dags att ta ett steg tillbaka.

– I huvudsak beror på det att vårt hus brann ned vid pingst. Jag kommer vara byggherre och bygga upp det igen, så jag kommer inte att ha ork och tid för någonting annat, säger han.

Mer läsning

Annons