Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygger skicrossbana i Stockvik

/

Stockviks skidförening ska bygga en skicrossbana.
Med hjälp av ideella arbetskrafter ska skidåkningen bli roligare.
— Man ska inte träna skidor, man ska leka, säger Anders Göransson, förälder.

Annons
Genom att göra skidspåren roligare kan man effektivisera träningarna. Det är Anders Göranssons inställning. Hans han har själv varit tränare i Stockviks skidförening men nu ska han koncentrera sig på att bygga en skicrossbana på anläggningen.
Innan träningen, vad är det barnen gör då? Jo, de hoppar med skidorna och åker runt och leker. På det här sättet blir det träning utan att de riktigt förstår det, för att få åka den roliga nerförsbacken måste man ta sig upp först, säger han.
Upp på kullen, ner igen, jobbig uppförsbacke, grop, hopp, lång nerförsbacke, in i en velodrom. En skicrossbana är en hinderbana för skidburna.
De yngre kanske kommer att använda delar av banan och lära sig att ta sig upp och ner. För de äldre åkarna blir det en form av intervallträning och framförallt teknik, säger han.
Bygget startar nu i helgen. Banan kommer att bli mellan 500 till 1 000 meter lång, beroende på hur de bestämmer sig för att utnyttja det befintliga elljusspåret. Målet är att banan ska vara färdig tills i vinter.
Förhoppningsvis kommer vi att kunna ha några tävlingar på banan i vinter.

Mer läsning

Annons