Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cecilia blir ny vd i mansdominerad bransch

Cecilia Geijer blir ny vd för byggföretaget Picea bygg i Sundsvall. Hon är förväntansfull och positiv inför sin nya roll. – Jag tror att vara lyhörd och kommunikativ är nyckeln till gott ledarskap, säger Cecilia Geijer.

Annons

Cecilia Geijer tillsätts den första oktober som ny vd för Picea bygg.

Efter att tidigare ha jobbat som bland annat säljansvarig på Valmet och produktionschef på Skanska Betong, så börjar Cecilia Geijer i höst som vd på Picea bygg i Sundsvall. Picea bygg är en lokal byggentreprenör i Sundsvall som har byggt både kommersiellt och till industrin under de senaste 20 åren.

– Vi tycker att det är en jättebra rekrytering och vi ser det som en del i vår plan med en generationsväxling i företaget, säger Peter Byström, ordförande för Picea Bygg AB.

Cecilia Geijer kommer från Hudiksvall men har rötter i Sundsvall. Att jobba i en mansdominerad bransch är någonting som Cecilia Geijer har goda erfarenheter från industrin sedan tidigare.

– Att lyssna på sina medarbetare och ha ett tydligt ledarskap med en rak kommunikation är nyckeln till allt. På det sättet kan man undvika missförstånd och andra onödiga problem. En positiv inställning är även det till en stor hjälp, Säger Cecilia Geijer.

Cecilia kommer att tillträda som vd den första oktober och tycker att framtiden ser mycket spännande ut.

– Utifrån den bild jag har så ser Piceas framtid ljus ut och jag hoppas att kunna fortsätta på den inslagna vägen. Naturligtvis kommer Picea att påverkas av omvärldsfaktorer och jag vill bygga en organisation som kan parera dem, säger Cecilia Geijer.

Peter Byström ser ljust på framtiden både för Picea bygg och för Sundsvall.

– Det är en stark byggmarknad i staden, både för oss och för Sundsvall. Så det ser väldigt ljust ut, säger Peter Byström.

Mer läsning

Annons