Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagen efter bussolyckan utanför Sundsvall – samtliga har fått lämna sjukhuset

Artikel 8 av 11
Bussolycka på E4 i Bydalen
Visa alla artiklar

Det var tidigt på fredagsmorgonen som den allvarliga bussolyckan inträffade på E4 i höjd med Bydalen i Sundsvall. Färden startade i Luleå under torsdagskvällen för att ta ungdomar till Nyköping för årets nationella mästerskap i cheerleading.

Annons

Strax norr om Sundsvall hände något som gjorde att bussen körde av vägen och välte i diket. Tre personer – busschauffören och två av ungdomarna i bussen – fick föras till akuten, men samtliga fick lämna sjukhuset under fredagen.

Bussen med cheerleadingungdomar välte i diket på E4 i höjd med Bydalen.

"Efter frukost, lunch och vila på ett hotell beslutade föreningen i samråd med de berörda lagen, samt barnen och ungdomarnas föräldrar, att fortsätta färden mot Nyköping. Men huruvida alla lag ska tävla eller inte är ännu inte beslutat. Lagen kommer att känna efter ända fram till tävling om de och deras medlemmar är redo för att gå ut på tävlingsmattan", skriver Svenska Cheerleadingförbundet i ett pressmeddelande.

Samhällets krisstöd kopplades in i ett tidigt skede på plats i Sundsvall och kommer även att vara tillgängligt på plats i Nyköping samt i Luleå, när lagen återvänder hem efter helgens tävlingar.

Vad som orsakade olyckan är fortfarande oklart.

"Vi kommer att utreda vad som gör att man kan köra av på en raksträcka", har Caroline Flyborg på polisen tidigare sagt till ST.

Cheerleadingförbundets ordförande Katarina Eriksson tillbringade fredagskvällen tillsammans med lagen som var med om bussolyckan. Barnen, ungdomarna och deras ledare uppges efter omständigheterna må bra.

"Det vi som idrottsförbund kan konstatera i dag är att det finns en oerhörd gemenskap och styrka inom svensk cheerleading. Det stöd och den kärlek som visats de drabbade lagen i den svåra stunden är helt fantastiskt. Det visar också kärnan i det som vår idrott står för – sportmanship", skriver förbundet i pressmeddelandet.

Under lördagen genomförde ACA Trojans, som tävlar i cheer minior level 2, sitt tävlingsprogram. De valde att starta sist av alla lagen i sin klass. Publikstödet uppges ha varit enormt.

"Efter det som hänt vill vi som förbund i dag rikta ett stort och innerligt tack till Svenska Gymnastikförbundet, Scandic Nord Sundsvall, Sundvalls kommun, Nyköpings kommun, Luleå kommun, Jysk Nyköping, Rosvalla evenemangs arenor, samt enskilda personer och cheerleadingföreningar runt om i landet för insatser för att hjälpa till och bistå Arctic Cheer Avalanches – deras utövare, tränare, ledare och tillresta föräldrar", skriver förbundet på sin hemsida.

Alla artiklar i
Bussolycka på E4 i Bydalen
Annons