Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för konstrundan – 13 utställare på Susannes gård i Sundsbruk: "Tror upplevelsen tilltalar många"

/

Årets konstrunda närmar sig och på Nebulosa gård i Sundsbruk förbereds det för årets 13 utställare.
– Jag tror att själva upplevelsen med konstrundan tilltalar många, säger Susanne Arfridsson som driver verksamheten på gården.

Annons

I år blir tredje året som Susanne Arnfridsson bjuder in andra konstnärer att ställa ut på Nebulosa gård under konstrundan. Antalet utställare har blivit fler för varje år och i år kommer också en förskola att finnas på plats för att ställa ut sina verk.

– Det blir jättekul. Redan från första året har det funnits med i tankarna att jag ville ha en förskola representerad, men tidsmässigt har det inte funnits möjlighet att ta tag i det förrän nu.

Utöver förskolan kommer det att finnas mer eller mindre etablerade konstnärer på plats för att ställa ut tillsammans med Susanne själv som bland annat kommer att visa sina trådskulpturer.

– Det är både de som jobbar skulpturalt och de som målar. Men vi har också försökt få in lite annat inom kulturområdet. Tidigare har vi haft berättarföreställningar och ifjol var en kvinna här som målar på siden, så hon höll modevisningar. Och i år kommer Mittsveriges rasfjäderfäklubb finnas här på söndagen med information för den som är nyfiken, berättar hon.

Inför konstrundan 2015: Drygt 70 konstnärer laddar för rundan

Konstrundan har blivit startskottet för säsongen på Nebulosa gård. Därefter väntar många olika arrangemang på gården fram till oktober. Utställarna kommer hålla till i gamla byggnader och ute på gården och från bagarstugans fönster blir det fikaförsäljning. Intresset föregående år har varit stort både bland besökare och utställare.

– Det har varit fantastiskt mycket folk och ett otroligt gensvar och mycket positiva reaktioner. Många har varit förvånade över att det finns en sådan här gård kvar så pass centralt.

Att kunna träffa flera olika konstnärer och ta del av många olika sorters konst på samma plats tror hon är en styrka i upplägget och hon tror att konstrundan är ett bra sätt att nå människor som i vanliga fall inte tar del av konsten.

– Jag tror att den är viktig och det finns ett stort intresse. Jag tror att många som normalt inte besöker en konstutställning kanske tycker att den miljön som konstrundan erbjuder är lite mer avslappnad. Så jag tror att det är lättare att fånga upp en större publik såhär. Så jag tycker det har ett stort värde.

Susanne har bott på gården med sin familj i 2,5 år och hunnit med mycket på den tiden. Men hon har mycket idéer om hur både verksamheten och deltagandet i konstrundan kan utvecklas i framtiden.

– Jag älskar att få skapa och färdigställa något, oavsett om det är inom konsten, trädgården eller något annat, säger hon.

Mer läsning

Annons