Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Lundberg om avgången: "Varit svårt för mig att ta tag i"

Under eftermiddagen blev det klart att Daniel Lundberg och Magnus Fridell inte får fortsätta på sina uppdrag inom kommunen.

Annons

Läs mer: Två får gå från chefspositioner vid Sundsvalls kommun

Daniel Lunberg får lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Under eftermiddagen blev det klart att chefen för service- och teknikförvaltningen Daniel Lundberg samt chefen för Drakfastigheter Magnus Fridell får avgå från sina uppdrag. Kommunen väljer även att lämna in en polisanmälan.

Enligt vad kommunen skriver på sin hemsida finns det uppenbara brister i rapporteringen från förvaltningen. Man har gjort avsteg från interna upphandlingsregler och lagen om offentlig upphandling, samt att relationen mellan organisationen och externa parter varit bristfällig. Den sista punkten har också föranlett en polisanmälan.

Daniel Lundberg tycker att det känns tråkigt och menar att han alltid gjort sitt bästa i uppdraget som chef.

– Ja precis. Jag får inget fortsatt förtroende. Jag kan se att vi leverarat goda resultat inom ramarna för uppdraget. Men när det nu sägs att man inte har något fortsatt förtroende för oss så är det så. Det är ingen som berättat för mig innan var förtroendet brister och då har det varit svårt att ta tag i det, säger Daniel Lundberg och fortsätter:

– Det man skriver om på hemsidan är saker som enligt mig haft naturliga orsaker och som för mig varit möjliga att förklara. Det är viktigt att poängtera att jag inte avträtt själv. Jag kommer att fortsätta inom kommunen.

Leif Ericsson, lokal ordförande inom kommunal, tycker att beslutet från kommunen är riktigt.

– Det är bra att han lyfts bort från sin tjänst. Om det förekommer oegentligheter ska de ju bort. Det är inget som gynnar våra medlemmar.

Vi har även sökt Magnus Fridell för en kommentar, men han har inte gått att nå.

Mer läsning

Annons