Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De lyfter det lokala – här är företagarna bakom Made in Medelpad

/

På Trädgårdsgatan 18 i Sundsvall ligger Made in Medelpad. En kreativ butik med design, konsthantverk och mathantverk – där allt är lokalt producerat. Vicci Andersson Sjöbom är en av åtta delägare till butiken.

Annons

Vilka är det som driver butiken?

– Vi är åtta företagare som driver butiken och det startade som en pop-up-butik på gamla Wivex. Vi fick så bra mottagande där och kände att vi hade ett bra koncept så vi valde att satsa helhjärtat. Sedan ett år tillbaka håller vi till på Trädgårdsgatan.  

Hur har året efter flytten varit?

– Det har varit mycket bra. Vi har ökat omsättningen och utvecklat butikens koncept och har haft olika gästutställare varje månad. Bland andra Magnus Sundelin som är en skicklig träslöjdare och Saga Dorani som har visat sina akvareller.

Vad kan man hitta i er butik?

– Vårt koncept är att sälja produkter som har anknytning till Medelpad. Här finns annorlunda och prisvärda presenter men också inredning, kläder, mathantverk, tavlor och företagsgåvor med lokal anknytning. Vi säljer också andra producenters produkter, det kan vara allt från cd-skivor till honung och allt har en koppling till Medelpad.

Varför ska man handla hos er?

– För att gynna lokala professionella företagare inom designområdet och för att vi har ett unikt utbud.

Ni är en del av konceptet "Unika butiker", vad betyder det för er?

– Det har gjort att vi har kunnat finnas med i ett sammanhang där vi har kunnat marknadsföra oss tillsammans. Kunderna säger ofta: "Jaha, ni är en unik butik". Det är positivt för oss.

Vad tror ni om sommaren?

– Vi brukar ha mycket turister och internationella besökare och sommarflanörer. Vi ser fram emot sommaren!

Mer läsning

Annons