Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tre misstänkta Coop-rånarna frikänns

/

De tre män som varit misstänkta för rånet mot Coop Haga frikänns.
Rätten kan inte utesluta att endast två personer utfört dådet och eftersom övervakningsfilmen inte visar säkert vilka gärningsmännen är frikänns alla tre.

Annons

Det var vid 21-tiden på kvällen den 11 juni i år som två maskerade män slog till mot Coop i Haga. Beväpnade med kniv hotade de personal i butiken och tvingade till sig hela dagskassan, en summa på 6 652 kronor samt trisslotter.

Männen var klädda i svarta rånarluvor, huvtröjor och mjukisbyxor när de stormade in i butiken där ett tiotal personer befann sig. Enligt åtalet ska en tredje person ha stått utanför en bakdörr till butiken och hållit vakt.

Polisen fick initialt ett registreringsnummer att gå på och riktade sina spaningsinsatser mot en specifik adress. Där hittades sex personer, däribland de tre misstänkta männen, som är hemmahörande i Gävle.

I butikslokalen hittade man skospår i dammet från renoveringen och spår var även synliga på den nya asfalten utanför butiken.

Under rättegången vittnade butiksbiträdet om händelsen och om skräckupplevelsen att ha blivit knivrånad.

Alla tre män nekar till brottet och nu har tingsrättens dom fallit – samtliga frikänns från rånmisstanke.

Rätten skriver att det inte finns någon utredning som visar att en person har hållit vakt på baksidan av butiken. Skospåren går inte heller med säkerhet att säga att de kommer från just den tilltalade trion. Skoavtryck har även hittats som visat sig komma från byggarbetarna som arbetat med renoveringen av butiken.

Därför menar tingsrätten att det inte går att utesluta att endast två av de tre personerna åkt med i bilen, funnits på plats och utfört brottet. Vilka som egentligen syns på övervakningsfilmen är inte heller tillräckligt klarlagt och sammantaget kan därför ingen av de tre dömas för delaktighet i rånet.

I och med domen utgår det inte heller något skadestånd till den drabbade butikspersonalen och Coop Nord.

Domen kan överklagas till och med den 20 augusti 2015.

Mer läsning

Annons