Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstrerar mot djur på cirkus – cirkusen: "Våra djur far inte illa"

Cirkus Maximum gästade Sundsvall med sin cirkusföreställning, där det bland annat ingår hästar, hundar och kameler i showen. Utanför fanns några demonstranter som anser att cirkusar med djur borde bojkottas.

Annons

– Vi tycker att det är så fel att djuren ska behövas släpas från stad till stad, utan att ha något att säga till om. Dessutom ska de utföra massa konster som inte är naturliga för dem, säger Cecilia Bergman, en av demonstranterna utanför cirkusen.

Cecilia Bergman, Jonas Lööv,  Emma Hultin och Agnes Arrhult demonstrerade utanför cirkusen.

Men från cirkus Maximum är man av en annan uppfattning.

– Innan vi ger oss ut på turné kommer länsveterinären och besiktigar alla våra djur. De skriver att djuren är i gott hull, är sociala och trevliga och det skulle de inte skrivit om det var så att våra djur skulle fara illa, säger Helena Schicht turnéledare på cirkus Maximum.

– Djuren har ingenting att säga till om utan de blir bara fraktade runt omkring. Det behövs inga djur på cirkusen, det kan vara kul ändå, säger Cecilia Bergman.

– Jag kan bara svara för djurhållningen på vår cirkus, men den samlade veterinärkåren anser att våra djur sköts bra, säger Helena Schicht på Cirkus Maximum.

Mer läsning

Annons