Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är inte lätt att förstå vad kyrkan menar

Annons
\"Svenska kyrkan har den ordningen att de kyrkotillhöriga väljer sina företrädare i beslutande organ genom demokratiska val. Därigenom ger de kyrkliga valen var och en som tillhör kyrkan en möjlighet att ta ansvar för hur församlingen skall fullgöra sin grundläggande uppgift och hur stiftet och den nationella nivån skall främja den uppgiften. Denna breda delaktighet i kyrkans styrelse har också sin grund i kristen människosyn och i Guds folks gemensamma ansvar på dopets grund för kyrkans alla angelägenheter.\"

Så står det på baksidan av röstkortet. Texten är hämtad ur Kyrkoordningen. Håll med om att texten inte är speciellt lätt att förstå. Men Unga har översatt den till \"vanlig svenska\". Håll till godo:

Medlemmar i svenska kyrkan kan själva rösta fram de personer de vill ska bestämma hur kyrkan ska arbeta. På det här sättet kan varje person som tillhör svenska kyrkan ta sin del av ansvaret för vad kyrkan, både lokalt och nationellt, ska jobba för. Det här demokratiska sättet att styra kyrkan grundar sig i det kristna sättet att se på samhället och i vårt gemensamma ansvar för kyrkans frågor.

Mer läsning

Annons