Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är iskallt och proffsigt gjort"

/

Det var inte bara spöken som förstörde friden under Halloweenhelgen.
Ett 30-tal inbrott i länet och övervägande i Sundsvallsområdet har anmälts.
– Det är iskallt gjort, säger en av de drabbade villaägarna.

Annons

Enligt BRÅ, Brottsförebyggande rådet, är Allhelgonahelgen den helg på hela året då flest bostadsinbrott anmäls.

– Det är extremt mycket. Många reser bort och det är en mörk årstid, säger Mikael Ahrtzing, presstalesman hos polisen i Sundsvall.

Polisen har även uppmärksammat att det har varit internationella ligor som rört sig i länet och området, men är mycket förtegen om när och exakt var.

Ett av paren som drabbades kom hem efter att de varit bortrest över helgen. När de kom in låg deras dator på golvet och de förstod snabbt att det hade varit objudna gäster på besök.

– Två stora stenar hade kastats genom köksfönstret på baksidan och sedan hade de vänt upp och ner på allt inne i huset. Dom är proffsiga, kollar och rekar innan. Dom vet hur man gör.

Enligt polisen så finns det ingen misstänkt.

Tillvägagångssättet är samma på många ställen. De har slagit sönder rutor och letat efter smycken, guld och kontanter.

– Det är grova stölder. Vi på polisen ser allvarligt på det här och jobbar hårt med att säkra spår. Sedan är det kränkande för den drabbade, säger Mikael Ahrtzing.

Och det håller de drabbade med om.

– Man går igenom alla stadier, man blir både förbannad, kränkt och ledsen, säger paret i Sundsvall som hade inbrott i helgen.

Polismyndigheten har bedömt att läget nu är riktigt allvarligt rörande den stora mängden begångna och anmälda stöldbrott och är tacksam för alla tips de kan få in. Framförallt om man har sett främmande personer eller fordon smyga omkring i sitt bostadsområde bör man höra av sig till polisen på telefon 076-1002326

Mer läsning