Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev ingen tyst och lugn dag ute på sjön

Det blev ingen tyst och lugn dag ute på sjön. Istället blev det en folkfest - i år igen.
169 lag samlades på Gissjön för angeltävlingen som snabbt blivit en tradition.

Annons
Gäddor i all ära men vad är väl några kilo fisk mot en heldag ute på sjön? I går fick många gå hem utan fångst men det verkade inte inverka på stämningen.
Napp fick däremot Kalle och Kristina Larsson från Östavall som tävlade med barnbarnen Marika och Wilma. En gädda på 2886 gram gav dem förstaplatsen och priset på 10 000 kronor.
När det var 40 minuter kvar av tävlingen fick vi gäddan och då blev det riktigt spännande, säger de.
Hundratals fiskare samsades på sjön i solskenet i går och många njöt av medhavd matsäck och trevligt småprat. Tävlingen, som arrangerades av Lions Club Torp, är den andra deltävlingen i den så kallade "Torpstreangeln". Nästa helg är det dags för final och ännu ett kalas ute på isen.
Det är en folkfest. Alla kan vara med och ha lika stor chans att få napp, det går inte att inverka så mycket på resultatet, säger Tony Larsson från Torpshammar.
Han och kamraten Anders Johansson njöt av dagen och fisket. Nästa helg är de med och arrangerar den sista deltävlingen som går av stapeln i Lerbäckstjärn.
Då blir det inte mycket tid över för att sitta i stolen och låta solen värma ansiktet i väntan på att gäddorna ska nappa. Omkring 200 lag beräknas anmäla sig till finalen.

Mer läsning

Annons