Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det har hänt mycket under årens lopp"

/

Rolf Blomqvist från Njurunda har varit runt och besökt många städer – både Sverige och i övriga världen.
– Det har blivit mycket resande genom åren, säger han.

Annons

Han växte upp på en lantgård vid Stallarholmen; en gård som än i dag är i familjens ägo. När han blev äldre flyttade han sedermera till Sundsvallsområdet eftersom han blev erbjuden jobb i trakten.

– Jag har bott i Njurunda sedan 1964. Det har hänt en del sedan dess kan man säga, säger han och fortsätter:

– Efter ett par år så blev erbjuden att jobba på högskolan i Härnösand eftersom jag hade intresse för teknik. Så jag fick vara med och strukturera läroplanen gällande borrteknik, matte, fysik och teknik.

Genom åren så har jobbet tagit Rolf till många ställen runt om i landet.

– Jag har jobbat på många platser. Allt ifrån Kiruna till Ystad, säger han.

När Sverige övergick till högertrafik 1967 kallades han in till Sundsvall för att vara med att organisera omläggningen.

– Jag minns högeromläggningen och hela det året. Då var jag placerad i Sundsvall och blev inkallad. Jag hade totalt 44 olika trafikpoliser och trafiksoldater som jag ansvarade för under den perioden.

Genom åren har Rolf haft ett stort intresse för att resa och upptäcka världens alla hörn. I dag blir det inte lika många resor som för några år sedan.

– Det blev så förr när man hade möjlighet till det. Vi var bland annat till Israel i två omgångar under en period säger han och fortsätter:

– Vi var till London, Paris och Rom flera gånger. Italien över huvud taget åkte vi många gånger till. Så det blev väldigt mycket resande och då hade jag min fru med mig. Det hände mycket under årens lopp, säger han.

Förutom att resa, så har Rolf en hel drös andra intressen.

– Modellflyg har varit mitt absolut största intresse. Men jag har även spelat fotboll i Stallarholmen när jag var yngre. Det var en av de första klubbarna i Mellansverige som startade med pojkfotboll i slutet av 40-talet. Förutom det så åkte jag även en hel del skidor – och det var kul på alla sätt och vis.

I dag fyller Rolf 85 år och födelsedagen firar han med släkten – och dottern som fyller 60 i samma veva.

– Min dotter kom hem från London för några dagar sedan och hon fyller också år snart. Det är kul eftersom hennes sambo fyller också år. Så vi har tänkt dra ihop hela gänget och åka till Malmby i trakterna kring Strängnäs och Mariefred. Där tänkte vi träffa hela gänget, alla bekanta och obekanta.

– Vi har hyrt en buss som kommer att gå från Njurundabommen och hela tjocka släkten åker ned dit. Sedan bor vi över och blir bjudna på middag, avslutar Rolf Blomqvist.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ST Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ST Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons