Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det satsas stort när Fläsians camping nu bygger ut

Det satsas stort när Fläsians camping nu bygger ut.
Målet är att ett 50-tal nya campingplatser och ett 20-tal nya stugor byggs inom en treårsperiod.
— Vi ska bli en av Sveriges finaste campingar, säger Bernt Östling, en av ägarna.

Annons
Himlen är blå och solen lyser över Fläsians badstrand. I värmen jobbar Bernt Östling och vaktmästare Åke Rosengren med att bygga sex nya klarröda stugor.
Jag är gammal byggmästare, och då gör man det mesta själv, säger Bernt Östling.
Tillsammans med Richard Brännström har han drivit Fläsians camping i tolv säsonger. Visionen är, och har alltid varit, att utöka. Det blev ett litet bakslag när de köpte tomten av kommunen i september förra året. Kommunen ville inte sälja hela ytan som de tidigare arrenderat. Men det hindrar dem inte.
Vi börjar med fyra nya stugor och 18 nya campingplatser i år. Om det fungerar kommer vi att fortsätta utöka och vi siktar på omkring 140 campingplatser och 35 stugor sammanlagt, säger han.
För att göra tältarnas vardag lite mer bekväm kommer en av de nya stugorna att bli matstuga. De andra blir tvåfamiljsstugor och en av dem blir handikappvänlig. För att ge semestern lite extravagans kommer stugorna att ha både dusch och toalett.
Fläsians högsäsong infaller under Gatufestveckan. Det är också den enda veckan under året som campingen brukar vara fullbelagd. Men Bernt Östling tror inte att det blir några problem att få fler besökare, bara man har kvalitet att erbjuda.
Bergafjärdens camping har dubbelt så många platser som vi. Här är det så lätt att passera så det borde inte vara några problem, säger Bernt Östling.

Mer läsning

Annons