Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödshotade personal när han inte fick gå före i kön på akuten – döms till fängelse

Mannen hotade personal på akuten när han inte fick gå före i kön. Han slog även en ordningsvakt i Härnösand när han blev avvisad från en krog. Nu döms Sundsvallsbon till fängelse för flera brott.

Annons

Det var i början av mars som mannen, som är i 35-årsåldern, tyckte att han skulle få gå före i kön på akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus. Han nekades av personalen i receptionen och han blev då hotfull.

Mannen sa att han skulle döda receptionisten och en vakt som arbetade där om han inte blev insläppt till en läkare. Han sparkade även mot väggar, möbler och andra föremål. Kölappsautomaten slog han ner så den landade mot en vägg.

Receptionisten tryckte på överfallslarmet men när polisen kom dit hade mannen lämnat akuten.

Bara dagen efter slog och dödshotade mannen en ordningsvakt som försökte avvisa honom från en krog i Härnösand.

I december körde mannen alkoholpåverkad på vägar i Sundsvall. När han stoppades av polis uppgick alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft till 0,73 milligram per liter.

Nu döms mannen till tre månaders fängelse för olaga hot, försök till skadegörelse, hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman, ringa vapenbrott, grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Mannen förekommer sedan tidigare under 22 avsnitt i belastningsregistret. Han är bland annat dömd för misshandel vid sex tillfällen, olaga hot vid sju tillfällen, grovt hemfridsbrott och narkotikabrott.

Mer läsning

Annons