Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömdes för misshandel mot tidigare flickvän i tingsrätten – frias helt i hovrätten

Den unge mannen från Skåne dömdes för misshandel av en kvinna från Timrå. Händelsen inträffade i januari 2015. Domen överklagades och nu har Hovrätten istället friat mannen helt.

Annons
Bild: Anders Wiklund/TT

 Läs också: Slog kvinna från Timrå flera gånger i ansiktet – man döms för misshandel i Skåne

Enligt Sundsvalls tingsrätts dom från november förra året så skulle mannen ha slagit sin dåvarande flickvän flera gånger i ansiktet och dragit henne i håret. Han dömdes även för att ha hotat kvinnans nya pojkvän.

Mannen och kvinnan, som båda är i 20-25-årsåldern hade tidigare haft en relation och misshandeln skulle ha ägt rum i Skåne där paret i januari 2015 var på besök. Mannen dömdes mot sitt nekande till villkorlig dom och 40 dagsböter.

Nu har hovrätten ändrat tingsrättens dom. Mannen frias från åtalen för misshandel och olaga hot, den ogillar skadeståndsanspråket från målsäganden samt befriar mannen från att betala pengar till brottsofferfonden.

Hovrätten anser att uppgifterna som kvinnan lämnat innehåller en rad omständigheter som väcker tvivel. När det gäller mannen, som hela tiden förnekat gärningen, så anser hovrätten att hans berättelse om vad som hände inte är så osannolik att det går att bortse från hans uppgifter.

"Vid en sammantagen bedömning anser hovrätten att utredningen inte är sådan att det med tillräcklig säkerhet går att uttala sig om vad som egentligen hände den aktuella kvällen. Bevisningen är med andra ord inte sådan att det kan anses ställt utom rimligt tvivel att xx har begått den åtalade gärningen."

Mannen frikänns alltså helt av en enig hovrätt.

Mer läsning

Annons