Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter kampen mot snön – nu kan Himlabadets utebad öppna nästa vecka

På onsdag öppnar för Himlabadets 50-metersbassäng för säsongen.
I år har arbetet varit mycket svårare på grund av vinterns stora mängder med snö.

Annons
För tre veckor sedan såg det ut såhär. Efter hårt kämpade har personalen nu lyckats få till en pool som kan vara öppen för allmänheten.

Hasse Bergqvist, arenachef på Himlabadet, har tidigare berättat om hur de stora snömängderna har ställt till det för tidsplanen. För tre veckor sedan var det snötäcke och 63 centimeter tjock is i bassängen – men nu står det klart att man hinner öppna som vanligt.

– I år är jag extra stolt över att vi lyckas öppna så här tidigt med tanke på all snö vi fått i vinter. Vi har fört en hård kamp mot naturen för att få isen att smälta på bassängen. Tack vare ett gott samarbete inom personalstyrkan så har vi lyckats, berättar Hasse Bergqvist, arenachef på Himlabadet.

Så här såg det ut vid utebadet för tre veckor sedan och Hasse Bergqvist hoppades då att man skulle hinna öppna.

På onsdag morgon öppnar utebadet för både aktiva och motionärer. Man utlovar även 28 grader varmt i vattnet.

– För de som tycker att det är lite kallt i luften ännu har vi ordnat vissa tider för motionssim i multibassängen och rundsimningsbassängen under veckorna 18 och 19. Vi hoppas såklart att värmen kommer snart och att sommaren blir varm och skön så att vi också får många solbadande gäster, säger Hasse Bergqvist.

Utebadet kommer att hålla öppet ända till den 30 september vilket medför att motionärer och föreningsaktiva får en riktigt lång säsong.

Mer läsning

Annons