Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter problem med hussvamp – nu öppnar Ankarsviks skola igen

Framtiden för Ankarsviks skola var länge oviss, då hussvamp ledde till att skolan stängde i mars. Men efter renoveringar öppnar skolan lagom till skolstart, dock utan duschar.

Annons

I mars stängdes Ankarsviks skola, då byggnadens grund drabbades av äkta hussvamp. Det fanns även brister i husets fasad och fönster. Till en början meddelade Drakfastigheter att huset var i så dåligt skick att det inte skulle vara ekonomiskt försvarsbart att rädda huset, men i maj kom beskedet att renoveringar skulle påbörjas och att skolan siktade på att öppna till hösten igen.

Skolan öppnar som vanligt nu till onsdagen. Men all renovering är ännu inte klar.

– Vi är nästan klara med renoveringarna. Det som saknas är bland annat duschar i idrottshallen. Vi sa redan innan till personal och föräldrar att duscharna inte kommer att vara klart till skolstart. Men i övrigt är skolan redo för skolstart, säger Peter Johansson, sektionschef på Drakfastigheter.

Peter Johansson, sektionschef på drakfastigheter

De nya duscharna beräknas vara klara och installerade om drygt en månad.

– Enligt planen ska de levereras vecka 36 och beräknas bli klart runt vecka 40, säger Peter Johansson.

Det innebär att eleverna kommer ha idrott i någon annan skolas lokaler och Sundsvalls kommun håller just nu på att titta på olika alternativ för detta. I övrigt tycker Peter Johansson att renoveringarna gått bra.

– Det ska inte vara några problem att ha skolstart där. Saneringen var lite mer omfattande än vad vi trodde från början så det har dragit ut lite på tiden, men vi satte en tuff tidsplan för att hinna med eventuella förseningar. Den stora grejen är ju att vi sanerat bort hussvampen i husets grund. Sen har vi även förbättrat dräneringen runt huset och bland annat åtgärder med matsalens golv, säger han.

Ankarsviks skola som efter att ha drabbats av hussvamp i vår, nu är klar för skolstart.

Mer läsning