Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter skräckdygnet: Nu är Loke tillbaka hos sin matte

När Ester Hoffmann von Schantz var på genomresa i Sundsvall försvann hennes älskade vän Loke. Loke är en hund av rasen kinesisk nakenhund. Med hjälp av engagerade Sundsvallsbor lyckades man dock med vad som länge syntes svårt – att återförena de båda med varandra.

Annons

Ester Hoffman von Schantz berättar att man varit ute på husvagnssemester och reste mellan Östersund och Sandviken då man tillfälligt stannade i Sundsvall för en bit mat på en lokal hamburgerrestaurang.

– Vi stannade till och jag låste högst tillfälligt in honom i husvagnen eftersom temperaturen där är bättre. När vi kom ut igen var husvagnsdörren öppen och han var försvunnen. Pallen som man kliver ned på från husvagnen måste ha stått för nära dörren och han lyckades på något sätt låsa upp dörren under den korta tid vi var inne på Max, säger hon.

Vad som sedan följde var ett intensivt letande som sträckte sig natten igenom. Någon hjälpsam person i Sundsvall hade dock sett hunden och lagt upp information om detta på Facebook.

Inlägget tog snart fart och snart var ett flertal boende i Sundsvall involverade i sökandet efter Loke – däribland den ideella organisationen Sundsvalls djurhem.

– Under nästa dag ringer någon jag inte alls känner upp och berättar att de hittat hunden på banvallen. Han har säkerligen sprungit omkring där bland tågen. Jag var ju inte alls långt därifrån och kunde snabbt komma och hämta honom, säger Ester Hoffman von Schantz.

När Ester kom och hämtade sin förlupne vän var han påtagligt medtagen och mycket trött. Förmodligen hade han liksom Ester letat under natten, för att få komma tillbaka till sin ägare.

– Vi känner ju inte någon i Sundsvall så att så många engagerat sig är ju helt fantastiskt. Fantastiskt fint gjort. Jag vill rikta ett stort tack till alla som engagerat sig i detta, säger Ester och fortsätter:

– Efter vad som närmast kan beskrivas som ett skräckdygn är Loke äntligen tillbaka, även om han fortfarande är mycket trött.

Mer läsning

Annons