Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter vandaliseringen av Ånäsparken: "Man blir så ledsen när folk förstör"

Cigarettfimpar, ciderburkar, sönderkarvade möbler och förstörda blomsterarrangemang – det var en syn Lars Eriksson, ordförande i Kovlands idrottsförening, möttes av under tisdagsmorgonen i Ånäsparken.

Annons

Lars Eriksson fick under tisdagsmorgonen ett samtal av anläggningens vaktmästare som berättade att Ånäsparken i Kovland utanför Sundsvall blivit utsatt för skadegörelse. När han sedan åkte till platsen en stund senare möttes han av en stor oreda.

– Det såg ut som ett bombnedslag. De hade slagit sönder blomkrukor, vänt upp och ner på bord, brutit upp serveringsluckan och klättrat in i kiosken och sedan sprutat matfett på väggar och fönster. Dessutom låg det cigarettfimpar och ciderburkar överallt, säger han.

Läs också: Skadegörelse i Ånäsparken – karvade sönder möbler

Lars Eriksson som är ordförande i Kovlands idrottsförening berättar att det inte är första gången anläggningen blivit utsatt för skadegörelse, men betonar att det aldrig varit i lika stor omfattning som nu.

Trasig blomkruka i Ånäsparken efter skadegörelsen.

– Man blir så ledsen när folk förstör. Det är en otroligt vacker anläggning och vi vill kunna hålla den öppen för allmänheten. Det är ideella pengar som vi använt för att smycka parken, därför är det så tråkigt när detta händer, säger han.

Han tror också att en av anledningarna till att skadegörelsen ägt rum är att det finns dåligt med platser för ungdomar att hänga på i Sundsvall.

– Det brukar vanligtvis vara ungdomar här runt skolavslutningar och skolstart, men inte så ofta annars. Det finns helt enkelt ingenstans för ungdomar att vara och därför samlas de här, säger Lars Eriksson.

Trasig mikrovågsugn efter att någon brutit sig in i kiosken på anläggningen.

Polisen var under tisdagsmorgonen i Ånäsparken och gjorde en förundersökning. Det finns för närvarande inga misstänka till händelsen.

Mer läsning

Annons