Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sorgens kväll men minnen av ljus

/

Under måndagskvällen samlades runt 200 personer till en minnesstund för att hedra, sörja och minnas vilken fin kille Benjamin Aho var.
Utanför Opalen i Kvissleby tändes ljus, röda rosor prydde hans porträtt och små telegram fyllda av kärlek lyste upp den gröna kullen under septemberkvällen.

Annons

"I dag tänkte vi tända ett ljus för Benjamin klockan 19.00 utanför Dingersjö. Och ta ett farväl av vår fina vän". Så skrev Freja Nilsson, Njurunda, före detta klasskamrat till Benjamin Aho på Facebook.

Läs om dödsolyckan i Njurunda här.

Lite opassande med större folksamlingar alldeles vid E4 gjorde att minnesstunden fick flyttas.

Cirka 200 personer, familj, kompisar och medmänniskor har samlats utanför Opalen i Kvissleby för att hedra, minnas och sörja en fin kille och vän. I dansande skuggor från minnen och ljus, samlas ungdomar i små grupper för att försöka förstå och trösta varandra efter det ofattbara som hade hänt.

– Vi behövs här i kväll för ungdomarna, ett kort samtal eller bara ett ord på vägen för att visa att vi finns som tröst. För ledsna måste de få vara, säger Malin Sjöberg, diakoniassistent i Njurunda församling.

Skymningen faller, temperaturen sjunker, kompisarna kryper ihop för att hålla värmen. Då rycker Johan Sundberg, räddningstjänsten i Medelpad ut med filtar till de frusna själar som har svårt att slita sig från sina vänner och åka hem.

Fritidsgården kallar in samtliga fritidsledare som serverar varm dryck och en hjälpande hand.

– Under kvällen skrev många en sista hälsning i Benjamins minnesbok, säger Johanna Andersson, föreståndare på Opalen.

Mer läsning