Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eu-spriten fortsätter flöda trots HD-utslag

Högsta domstolen tar inte upp fallet där Sundsvallsföretaget Locadi vill få tullens beslag av importerad sprit hävt. Därmed står hovrättens dom om beslaget fast.

Annons
Någon större praktisk betydelse får dock inte avslaget om prövningstillstånd för parterna. Tullens beslag står fast men om privatimporten av sprit är olaglig eller ej väntar parterna fortfarande på att EU domstolen ska avgöra.
Vi gör det här för att markera, beträttar Jim Tjernström en av ägarna till Locadi.
Totalt är det 385 personer runt om i Norrland som är drabbade av tullens beslag där det sista skedde i slutet av juli. Sedan dess har företaget flyttat sitt lager till annan ort. Uppmärksamheten kring privatpersonernas, inköp och tranporterna till hemorten av sprit, i andra EU-länder fick till följd att tullen bara behövde stå och vänta utanför lagret och sedan slå till.
Tranporterna med den inköpta alkoholen fortsätter dock enligt Jim Tjärnström som vanligt i väntan på EU domstolens beslut.
Alla tror att vi kommer att få rätt, hävdar Jim Tjärnström.
Blir så fallet kommer tullen och därmed svenska skattebetalarna enligt honom att krävas på ett större skadestånd, som inbegriper förstörda varor och ersättning för advokater och minskad försäljning.

Mer läsning

Annons