Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få tar badbussen till Tynderös vikar

/

Lage Sjöström kör badbussen för Timrås räkning ut till tre fina badvikar på Tynderö. Ända till skolstarten i slutet av augusti kommer den att gå en förmiddagstur och en eftermiddagstur. Men hittills har få utnyttjat det billiga resandet.

Annons
Nej, det har aldrig varit någon trängsel, säger Lage vars buss tar 19 passagerare.
Åtta som mest på en resa.
På förmiddagen startar han klockan elva från Söråker och inväntar då linje 609 vid centrum, för eventuella åkande som vill komma ut på Tynderölandet. 609:an går dock inte lördag och söndag.
Man får ju stiga av var som helst efter vägen, så även de som inte tänker bada få åka med. Likaså tar jag upp de som står efter vägen, åt vilket håll de än vill resa.
För ungdomar under 19 kostar det tio kronor, vuxna betalar 20, pensionärer och barn upp till sex år i vuxens sällskap åker gratis.
De badsugna har tre platser att välja på, Skillinge, Oxviken och Unnviken. Lage har snabbt insett vilken plats som är populärast.
Oxviken, dit har alla åkt som jag skjutsat hittills. Det märks på antalet bilar också. Vissa dagar är det så fullparkerat att det är svårt att hitta en plats att vända på.
Även om han inte lämnat av några badande på förmiddagsturen så kör han till alla platserna på eftermiddagen.
Det kan ju finns barn som blivit skjutsade av föräldrarna och tänkt sig ta bussen hem.

Mer läsning

Annons