Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fältassistenter utestängda från drogfri fest

Vid Polarnas ungdomsarrangemang polarlördag i går var inte fältassistenterna välkomna. — Vi blev ombedda att betala inträdesavgift eller gå, säger Anders Fagerblom, fältassistent.

Annons
När fältassistenterna från Socialtjänsten Anders Fagerblom och Mariana Sundqvist kom till Folkets Park för att hjälpa till vid Polarlördag möttes de av Polarnas styrelseordförande Anne-Marie Vilhelmsson. Hon frågade om de hade betalat inträde. Enligt henne hade styrelsen i Polarna, i en enhällig omröstning, bestämt att representanter från Socialtjänsten inte var välkomna, om de inte kom som betalande gäster. Trots att Polarnas verksamhet får ekonomiskt stöd från kommunen.
Visst finns det ett problem eftersom vi får kommunalt stöd, men det får vi ta sen, sa Christer Gillgren, kassör i Polarna.
Polis och ordningsvakter på plats var kritiska mot beslutet.
Jag ser hemskt gärna att de är här, sa en ordningsvakt. Vi vill arbeta tillsammans med fältassistenterna.
Ordningsvakterna startade dessutom en insamling med egna pengar som gick till att betala inträdet för de två fältassistenterna. Vakthavande befäl hos polisen, Leif Nilsson, tyckte att beslutet var upprörande.
Jag tycker att vid ett sånt här arrangemang så ska socialen vara på plats. Man måste kunna ha ett samarbete med socialtjänsten, säger han till ST.
Hundratals ungdomar befann sig på det drogfria arrangemanget. Christer Gillgren säger att anledningen till att socialtjänsten utestängdes är att han är missnöjd med fältassistenternas arbete. Han tog själv diskussionen med Anders Fagerblom och Mariana Sundqvist på plats.
Vi har tillräcklig bemanning. De behövs inte här, sa han till ST.
Vi förstår inte varför det blivit så här. Vi har aldrig varit med om något liknande tidigare, säger Anders Fagerblom. Mariana Sundqvist fortsätter:
Vi har andra befogenheter än polis och ordningsvakter. Vi behövs här.

Mer läsning

Annons