Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fanor för fortsatt kamp

Lite glest var det i leden. Men flaggorna var lika röda och blåsorkestern spelade Internationalen så det ekade mellan husen längs Köpmangatan i Sundsvall.

Annons
Det var uppställning vid Hedbergska skolan. Musikerna i Sundsvalls blåsorkester var klädda i sina röda uniformer och de vita festvantarna var på.
Skönt, för det blåser lite kallt. sa en av trumpetarna.
Strax före avmarschen övades det på talkörsramsorna. Klassiker som \"Ropen skalla, arbete åt alla!\" fanns med - och några nya om Reinfeldt, som: \"Hej å hå, va ´Reinfeldt är blå!\", SSU:arnas \"Reinfeldt till månen, enkel biljett\" och \"Stoppa borgarna i papperskorgarna\".
Sedan var det dags att tåga i väg, med två poliser i spetsen. Fanor barns av Fredd Sandberg och Jan Nyberg. I tåget sågs bland annat Susanne Eberstein och Ewa Back.
På Köpmangatan möttes demonstranterna av glada tillrop, ivirga kameralinser och vinkningar från fönster och balkonger. Solen lyste och kalla vindar från havet fick fanorna att vaja.
Men det var lite glest i leden, tyckte förre kommunalrådet Sten-Olof Öberg. De senaste 30 åren har han demonstrerat den första maj, och det har inte blivit mindre viktigt under årens lopp.
Den absolut största frågan för oss nu är ungdomsarbetslösheten, och rent generellt känns det grymt att vi inte har hittat lösningar för den stora arbetslöshet som råder, sa han.
I tåget var det många som satte löner och kollektivavtalen högst på dagordningen, liksom högre löner för Kommunals medlemmar och en tryggad välfärd.
Runt 300 personer deltog i demonstrationen.

Mer läsning

Annons