Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick ingen hjälp med svåra axelsmärtor – patient fick stroke och avled

Trots flera läkarbesök lyckades ingen hjälpa personen att bli av med dennes svåra axelsmärtor. Till slut fick patienten en stroke och avled och då hittades cancer som troligen spridit sig till axeln. Nu kritiserar Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) de båda vårdcentralerna personen besökte.

Annons
Ivo kritiserar de båda vårdcentralerna som patienten besökte.

En patient var på flera besök hos två vårdcentraler i Sundsvall på grund av en stark smärta i höger axel. Men det gjordes inte tillräckligt för att utreda smärtorna, anser Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) som nu kritiserar de båda vårdcentralerna. Två och ett halvt år efter det första läkarbesöket fick patienten en stroke och avled senare. Vid obduktionen hittades cancer som troligen hade spridit sig till patientens högra axel.

Det var i augusti 2014 som patienten gjorde det första vårdbesöket med anledning av den knivskarpa smärtan i högra axeln. Läkaren bedömde att det handlade om en muskelrelaterad skada och rekommenderade en sjukgymnast. Det hjälpte inte, så patienten sökte ny vård i januari 2015. Läkaren gjorde då en lungröntgen som inte visade något, och läkaren valde då att skriva ut smärtstillande till patienten.

I mars 2016 skedde nästa läkarbesök, denna gång på en annan vårdcentral. Av en anteckning framgår att läkaren tyckte att patienten behövde angripa andra problem innan en utredning av axelsmärtorna kunde göras. Vid ett senare besök hittades en tre gånger tre stor centimeter knöl på skuldran som bedömdes vara en fettknöl. Patienten fick då en ny tid för en ny bedömning.

I oktober 2016 fick patienten en stroke och avled senare och efter det hittades patientens cancer. Ivo kritiserar nu de båda vårdcentralerna då Ivo anser att patienten inte fick rimlig vård.

Mer läsning

Annons